Pin It

Nevrijeme koje je nedavno pogodilo Živinice bacilo je u očaj poljoprivrednike u ovoj općini koji traže pomoć od nadležnih institucija u saniranju štete.

floo

- Majka sam dvoje djece i živim u selu Svojat. Moj muž i ja smo nezaposleni, bavimo se poljoprivredom već dugi niz godina, tačnije kornišonima. To je jedino od čega zarađujemo novac. Od toga preživljavamo i školujemo svoju djecu. Ova godina je krenula odlično što se tiče poljoprivrede. Usjevi su bili najbolji od svih drugih godina. Međutim u posljednja dva, tri dana pogodilo nas je strašno nevrijeme. Prvo nas je pogodila ogromna količina leda, nakon čega smo pokušali sanirati štetu, da bi nas zatim zadesila velika količina kiše i sada više ništa ne možemo uraditi. Obratila sam se načelniku grada Živinice, predsjedniku mjesne zajednice, te firmi sa kojom imamo ugovor o kornišonima. Niko se nije odazvao. Ovim putem pozivam sve prijatelje i građane da ovo dijele kako bi vlasti poduzele nešto - poručila je Musija Mujezinović.

Osim njene parcele pogođena je i parcela Refije Selimović koja također moli nadležne da im pomognu kako bi prevazišli ovaj težak period.

U nastavku pogledajte snimke i fotografije sa parcela u Živinicama.