Pripadnici Vatrogasne brigade Ilidža su u srijedu, 24. aprila intervenisali kako bi spasili mladunče koze koje je zapelo u šahtu.

Ni mjesec i po nakon željezničke nesreće u mostarskom naselju Opine, kada je prosuta velika količina industrijskog šećera pored pruge, šećer nije uklonjen. Za uklanjanje niko ne želi preuzeti odgovornost iako su se mještani obraćali na više različitih adresa, od željeznica Federacije BiH do inspekcija na svim nivoima. Mogu li se pčele spasiti od pomora?

Proizvodnja mlijeka za piće u Bosni i Hercegovini u februaru veća je za 11,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, kravljeg sira za 9,9 odsto, pavlake za 5,5 odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda za 14,3 odsto, a maslaca i ostalih žutomasnih proizvoda za 84,6 odsto.

Posljednji statistički podaci prema kojima proizvodnja mlijeka u BiH raste djeluju pomalo iznenađujuće u državi u kojoj podrška poljoprivredi ni izbliza ne prati evropske standarde, ali procenti su neumoljivi i pokazuju pozitivan trend.

Projekat o zaštiti geografskog porijekla glamočkog krompira pod nazivom “Glamočki krompir – sprega čovjeka, prirode i privrede”, biće promovisan u petak u Glamoču.