Aktuelne vremenske prilike pogoduju usjevima u selima Semberije i Majevice, posebno kada se govori o pšenici kao strateškoj žitarici. Tamošnji ratari očekuju dobre prinose sa značajnim kvalitetom, ali ih jedino zabrinjava otkupna cijena.

Crveni luk iz Njemačke, krompir i bijeli luk iz Egipta, te poljske jabuke preplavili su tržne centre u Banjoj Luci. Domaći proizvod moguće je naći na štandovima zakupaca na Tržnici. 

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Sava" iz Brezovog Polja Drago Novaković rekao je da trenutni povoljni vremenski uslovi pogoduju rastu jarih žitarica, uljarica i kukuruza na području Brčko distrikta, što je omogućilo poljoprivrednim proizvođačima iz Distrikta da proljetnu sjetvu obave prije agrotehničkog roka.

Berba jagoda, prvog sezonskog voća u Republici Srpskoj, u jeku je, a proizvođači tvrde da će dobar rod i cijena od pet do osam maraka po kilogramu donijeti dobru zaradu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je isplatilo 5.144.307 KM za podsticaje u poljoprivredi za 581 korisnika.