Izgleda da je toplo vrijeme počelo buditi zmije u Mostaru pa su tako mostarski vatrogasci jučer iz dva automobila izvlačili zmije.

Morski pas, težak 12 kilograma, ulovljen je danas u Neumu.

Najveći maslinjak na Balkanu prostire se na više od 500 hiljada kvadrata, a smješten je u Ljubuškom. Vlasnik, Dragan Mikulić, uz puno ulaganja, rada i truda, ovu priču pokrenuo je 2009. godine. Posla u maslinjaku ima tokom cijele godine. Međutim, veliki problem je nedostatak radne snage, pa bi u budućnosti njegovo održavanje i opstanak mogli doći u pitanje.

 

Natprosječno toplo vrijeme, ubrzalo je vegetaciju jagoda, pa su se prve domaće jagode na pijacama našle deset-15 dana ranije nego inače. Ipak, mnogima su slatki plodovi nedostižni zbog visoke cijene, pa kupuju na grame.

Interesovanje poljoprivrednika za novčane podsticaje namijenjene dugoročnim ulaganjima u proizvodnji ogromno je i ovog proljeća, a kolač od 40 miliona KM, koliko iznosi ovogodišnji budžet za kapitalne investicije, biće podijeljen na 3.650 dijelova, koliko je pristiglo prijava na javni poziv.