Biljni lijekovi protiv bolnih menstruacija

Zanimljivosti

Rješenje za bolne menstrualne grčeve možete pronaći u mješavini biljnih čajeva i laganoj masaži trbušnog područja.

 


Bolovi za vrijeme menstruacije ili menstrualni grčevi nisu rijetki, a većina žena ih iskusi iako mogu da budu različitog intenziteta. Akutni bolovi u trbuhu uz glavobolju, mučninu, povraćanje i nadutost najizraženiji su prvog dana menstrualnog ciklusa, ali mogu da potraju i do drugog, trećeg ili četvrtog.

Odlični rezultati

Poznati biljni lijek je masiranje trbušnog područja eteričnim uljima kamilice, jasmina, žalfije i geranijuma što umiruje grčeve i smanjuje bolove, piše prirodnilijek.com

Biljni čaj pripremljen od mješavine maline, nane i matičnjaka daje odlične rezultate u smanjenju bolova.

Čaj od bosiljka

Đumbir je izvrstan lijek protiv bolnih menstruacija, a od njega možete da napravite čaj ili dodate svježe rendan u čajeve.

Kuhajte nekoliko listova bosiljka u vodi kao da pripremate čaj. Trebalo bi da popijete po jednu manju šoljicu svakih sat vremena tokom menstruacije. Da biste popravili ukus, možete da dodate malo cimetovog praha. Ako vam je teško, pijte čaj od bosiljka zbog ukusa - dodajte bosiljak u hranu koju pripremate. Slično djelovanje ima i peršun.

Izvor fotografije

Foto priče

Jasmina zapošljava 24 radnika i obrađuje 120 dunuma zemlje

Bosna i Hercegovina oko 80 posto potreba za hranom zadovoljava preko uvoza pa tako statistika bilježi i uvoz bijelog luka iz Kine, suhih šljiva iz Čilea, žitarica iz Poljske.

Opširnije... Link