Baner

Mousse torta - savršenstvo za vaše nepce

Recepti

Čokoladna torta koja se topi u ustima san je svakog slatkoljubca. Evo kako možete napraviti mousse tortu koja će obradovati vaše nepce.

 

Tijesto

150 g tamne čokolade
50 g mliječne čokolade
160 g maslaca
5 bjelanjaka
2 g soli
5 žumanjaka
100 g šećera
1 vanilin šećer
110 g mljevenih lješnjaka
1 puding od čokolade
2 g praška za pecivo

Priprema

Čokoladu razlomite na komadiće i zajedno s maslacem otopite na pari pa ostavite da se hladi. Bjelanjcima dodajte sol i istucite čvrst snijeg.

Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te miješajte električnim mikserom dok smjesa ne postane bjelkasta. Tada u nju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca i snijeg od bjelanjaka. Mljevene lješnjake pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu.



Lagano u smjesu umiješajte sadržaj vrećice pudinga od čokolade. Kalup za torte promjera oko 26 cm obložite papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici  na 170°C  oko 30 minuta.

Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač sa kakaom u prahu.

Izvor

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link