Kukuruzni puding (Curau de milho verde)

Recepti

Umjesto klasičnog pudinga pripremite ovu neobičnu slasticu u kojoj je glavna zvijezda kukuruz šećerac. Ukoliko pak volite eksperimentirati i ljubitelj ste ljute hrane, možete mu dodati i čili papričicu.

Sastojci:

2 limenke kukuruza šećerca (340 g)
600 ml mlijeka
100 g šećera
prstohvat soli
50 g maslaca

Za posipavanje:
mljeveni cimet

 

Priprema:

1. Kukuruz dobro isperite i posušite.
2. Kukuruz pomiješajte s mlijekom i dobro usitnite štapnim mikserom ili u električnoj sjeckalici.
3. Smjesu procijedite kroz gustu cjediljku i dobro kašikom propasirajte.
4. Procijeđenu tekućinu stavite na vatru, dodajte šećer, sol i maslac, te lagano miješajući pustite da zakuha.
5. Kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta stalno miješajući kako se smjesa ne bi primila za dno.
6. Kada se količina tekućine prepolovi, a sama smjesa postane jako gusta, ulijte je u kalup za puding i pospite cimetom.
7. Puding stavite u hladnjak da se dobro rashladi.

Poslužite dobro ohlađeno.

Ovaj puding možete izraditi i u ljutoj varijanti dodavši u smjesu prilikom kuhanja ¼ - ½ žličice čilija.

Izvor
Fotografija vlasništvo korisnice

Foto priče

Svježe domaće gljive sa tržišta BiH potisnule uvozne, godišnje se proizvede 2.200 tona

Uzgoj gljiva u Tuzlanskom kantonu posljednjih nekoliko godina sve je zastupljeniji. Domaće svježe gljive sa našeg tržišta potisnule su uvozne, što uzgajivači smatraju najvećim uspjehom. Kažu da je riječ o unosnom poslu od kojeg se može živjeti, a najavljuju i uspostavljanje procesa prerade gljiva, što bi im omogućilo dodatnu i dugotrajniju zaradu.

Opširnije... Link