Umak od limete (Molho de limao)

Recepti

Ovaj mjesec posvećen je Brazilu i u skladu sa temom 'U bojama brazilskog karnevala' koju Bela Vida prezentuje na svim svojim portalima (Poljoprivreda.ba i Enterijer.ba) i u galeriji Bela Vida u Importanne Centru u Sarajevu, donosimo vam recept iz ove prekrasne zemlje.


Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

 

Sastojci:

4 limete
1 glavica crvenog luka
1 češanj bijelog luka
1-2 ljute papričice
So, biber
1 kašika nasjeckanog peršuna ili korijandera
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani crveni i bijeli luk, narezanu ljutu papričicu, sol i biber.

Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.


Posluživanje:

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.
Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Izvor

Fotografija vlasništvo

 

Foto priče

Husnija Sarkić iz Cazina razvio uspješan biznis proizvodnjom čurekotovog ulja

Husnija Sarkić iz Cazina već duži niz godina bavi se proizvodnjom izuzetno popularnog čurekotovog ulja, ali i brojnih drugih proizvoda od hladno cijeđenih ulja, masti na bazi ulja i pčelinjih proizvoda.

Opširnije... Link