Umak od limete (Molho de limao)

Recepti

Ovaj mjesec posvećen je Brazilu i u skladu sa temom 'U bojama brazilskog karnevala' koju Bela Vida prezentuje na svim svojim portalima (Poljoprivreda.ba i Enterijer.ba) i u galeriji Bela Vida u Importanne Centru u Sarajevu, donosimo vam recept iz ove prekrasne zemlje.


Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

 

Sastojci:

4 limete
1 glavica crvenog luka
1 češanj bijelog luka
1-2 ljute papričice
So, biber
1 kašika nasjeckanog peršuna ili korijandera
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani crveni i bijeli luk, narezanu ljutu papričicu, sol i biber.

Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.


Posluživanje:

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.
Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Izvor

Fotografija vlasništvo

 

Foto priče

Šaptač patkama: Svakodnevno kupim jedan hljeb i obilazim riječne obale u gradu

Iako u Trebinju ne postoji društvo za zaštitu flore i faune rijeke Trebišnjice, sve je više zaljubljenika u svoj grad i rijeku, koji brinu naročito o ptičjem fondu, posebno patkama, koje su oduvijek bile njen ukras.
Opširnije... Link