Umak od limete (Molho de limao)

Recepti

Ovaj mjesec posvećen je Brazilu i u skladu sa temom 'U bojama brazilskog karnevala' koju Bela Vida prezentuje na svim svojim portalima (Poljoprivreda.ba i Enterijer.ba) i u galeriji Bela Vida u Importanne Centru u Sarajevu, donosimo vam recept iz ove prekrasne zemlje.


Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

 

Sastojci:

4 limete
1 glavica crvenog luka
1 češanj bijelog luka
1-2 ljute papričice
So, biber
1 kašika nasjeckanog peršuna ili korijandera
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani crveni i bijeli luk, narezanu ljutu papričicu, sol i biber.

Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.


Posluživanje:

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.
Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Izvor

Fotografija vlasništvo

 

Foto priče

Učenik postao veliki proizvođač povrća

Bosna i Hercegovina može biti zemlja perspektive za one mlade ljude koji se ne plaše posla. Jedan od takvih je Benjamin Crljenković osamnaestogodišnjak iz Sanskog Mosta, koji danas važi za jednog od najuspješnijih proizvođača povrća s ovog područja.

Opširnije... Link