Vijesti

Niska cijena zarobila maline u hladnjačama

Najave

Hiljade tona malina i kupina, koje su otkupljene od domaćih proizvođača, mjesecima stoje na lagerima zbog niskih izvoznih cijena, a vlasnici hladnjača poručuju da su zbog toga u velikim gubicima.

Opširnije: Niska cijena zarobila maline u hladnjačama

   

Mljekarski sektor u RS-u je u gubicima, sve više se gasi proizvodnja

Najave

Sektor mljekarstva u Republici Srpskoj (RS) u veoma je teškoj situaciji, a od 17.696 mljekarskih proizvođača, koliko je bilo 1996. godine sada ima ih je svega 4.300, upozorio je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara RS-a Vladimir Usorac.

Opširnije: Mljekarski sektor u RS-u je u gubicima, sve više se gasi proizvodnja

   

Mladi zainteresovani za poljoprivredu

Najave

Oko 34.000 hektara zemljišta na području Doboja u funkciji je poljoprivredne proizvodnje, koja je kao djelatnost sve zastupljenija kod mladih, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Duško Paravac.

Opširnije: Mladi zainteresovani za poljoprivredu

   

Od 'plavog jezika' oboljelo 2.357 životinja u RS-u

Najave

U Republici Srpskoj (RS) u 2016. godini od bolesti „plavog jezika“ oboljelo je ukupno 2.357 životinja, od čega 1.957 ovaca, 399 goveda i jedna koza, podaci su entitetskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Opširnije: Od 'plavog jezika' oboljelo 2.357 životinja u RS-u

   

Stranica 1 od 252

Foto priče

Šaptač patkama: Svakodnevno kupim jedan hljeb i obilazim riječne obale u gradu

Iako u Trebinju ne postoji društvo za zaštitu flore i faune rijeke Trebišnjice, sve je više zaljubljenika u svoj grad i rijeku, koji brinu naročito o ptičjem fondu, posebno patkama, koje su oduvijek bile njen ukras.
Opširnije... Link