Baner

Vijesti

Proizvodnja piletine u BiH na najvećem nivou u 10 godina

Najave

Proizvodnja piletine u BiH lani je zabilježila najveći nivo u proteklih 10 godina, što je posljedica činjenice da građani zbog sve većeg siromaštva uglavnom jedu ovo meso.

Opširnije: Proizvodnja piletine u BiH na najvećem nivou u 10 godina

   

Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH se ograđuje od najavljenog protesta

Najave

Savez proizvođača jagodičastog voća u Bosni i Hercegovini uputio je svim nadležnim institucijama zaduženim za sektor poljoprivrede dopis u kojem se ograđuje od najava protesta koje su ovih dana stigle od pojedinih malinara.

Opširnije: Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH se ograđuje od najavljenog protesta

   

Bh. malinari najavili proteste ako se ne ispune njihovi zahtjevi

Najave

S obzirom na to da malinari u našoj državi imaju mnogo problema koje im uzrokuju otkupljivači i niske cijene malina, okupljeni u Asocijaciju "Zajedno za bh.malinu" najavili su proteste 18. septembra ispred zgrade Vijeća ministara BiH.

Opširnije: Bh. malinari najavili proteste ako se ne ispune njihovi zahtjevi

   

EU dozvolila BiH prevoz mesa preko teritorije EU

Najave

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je u Sarajevu da je Evropska unija provedbenom odlukom Evropske komisije br. 2017/1461 proširila listu i dozvolila Bosni i Hercegovini prevoz mesnih proizvoda i prerađevina mesa goveda i mesa divljači preko teritorije EU u treće zemlje.

Opširnije: EU dozvolila BiH prevoz mesa preko teritorije EU

   

Stranica 1 od 275

Foto priče

Svježe domaće gljive sa tržišta BiH potisnule uvozne, godišnje se proizvede 2.200 tona

Uzgoj gljiva u Tuzlanskom kantonu posljednjih nekoliko godina sve je zastupljeniji. Domaće svježe gljive sa našeg tržišta potisnule su uvozne, što uzgajivači smatraju najvećim uspjehom. Kažu da je riječ o unosnom poslu od kojeg se može živjeti, a najavljuju i uspostavljanje procesa prerade gljiva, što bi im omogućilo dodatnu i dugotrajniju zaradu.

Opširnije... Link