Vijesti

Mjere Vlade ZDK osigurat će poticaj za dodatnih 1.000 malinara

Najave

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prezentirala je ispred hladnjače sarajevskog “Natural fooda“ u mjestu Ravan u Željeznom Polju, gdje se nalaze i najznačajniji zasadi maline i kupine u tom kantonu, posljednje mjere kojima želi očuvati proizvodnju malina.

Opširnije: Mjere Vlade ZDK osigurat će poticaj za dodatnih 1.000 malinara

   

Kišna godina ugrožava stočarstvo

Najave

Vremenske neprilike u Tuzlanskom kantonu, koje se ogledaju u obilnim padavinama, ali i naglim zatopljenjima, već uzimaju danak i nagovještavaju godinu koja će biti izrazito teška za poljoprivrednike, pogotovo stočare. Naglo zatopljavanje nakon kišnog perioda dovodi do lučenja nepoželjnih materija iz zemlje u žitarice, što u konačnici dovodi do potpune neupotrebljivosti strnih žita, pogotovo pšenice, ali i kukuruza.

Opširnije: Kišna godina ugrožava stočarstvo

   

Uplaćeno 3,9 miliona KM za podsticaje

Najave

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je jučer, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske, 3.937.114 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Opširnije: Uplaćeno 3,9 miliona KM za podsticaje

   

Voćari traže hiljade berača jabuka

Najave

Voćari u Srpskoj spremni su da zaposle hiljade radnika na berbi jabuka, za šta nude dnevnice do 40 maraka. Ističu da je rod ove godine kao nikad do sad i da im najveći problem trenutno predstavlja nedostatak ambalaže za berbu.

Opširnije: Voćari traže hiljade berača jabuka

   

Stranica 1 od 286

Foto priče

Safet Salković pet decenija druguje s pčelama: One su zlopamtila, ali i odlični meteorolozi

Zbog ovogodišnjih odličnih prinosa meda pčelari u Tuzlanskom kantonu (TK) već sada zadovoljno trljaju rukama. Kako kažu, kvalitet meda je odličan, a osim na domaćem, bit će zastupljen i na tržištu Evropske unije.

Opširnije... Link