Vijesti

Ministarstvo poljoprivrede: Dug za podsticaje biće isplaćen u što kraćem roku

Najave

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede neće ostati dužni poljoprivrednicima za podsticaje, kao što nisu ni ranijih godina, i odlučni su da kompletan dug iz prošle godine bude isplaćen u što kraćem roku, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Opširnije: Ministarstvo poljoprivrede: Dug za podsticaje biće isplaćen u što kraćem roku

   

Cvijanović: Poljoprivrednici će imati prioritet pri izmirenju dugovanja

Najave

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će, kada stignu sredstva po osnovu klirinškog duga, poljoprivrednici imati prioritetno pravo da im se izmire dugovanja iz prošle godine.

Opširnije: Cvijanović: Poljoprivrednici će imati prioritet pri izmirenju dugovanja

   

Proizvođači prijete da će prosipati mlijeko

Najave

Proizvođači mlijeka sa područja općine Sanski Most najavili su na juče održanom sastanku prestanak proizvodnje i prolijevanje mlijeka ukoliko se mjera Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, u vezi s plaćanjem troškova veterinarskog pregleda mlijeka prilikom transporta, bude odnosila na njih.

Opširnije: Proizvođači prijete da će prosipati mlijeko

   

Općina Nevesinje kreće u brendiranje krompira

Najave

Općina Nevesinje pokrenut će proceduru zaštite krompira kao proizvoda prepoznatljivog geografskog porijekla i originalnosti, kazao je načelnik općine Milenko Avdalović.

Opširnije: Općina Nevesinje kreće u brendiranje krompira

   

Stranica 1 od 258

Foto priče

Popovići proizveli na hiljade sadnica agruma

Supružnici Mile i Milka Popović iz bosanskogradiškog sela Gornji Karajzovci i ovu zimu proveli su gotovo bez predaha. Danonoćno su bdjeli u ogromnom plastenicima da bi sačuvali pola miliona sadnica cvijeća te više hiljada kalemljenih sadnica limuna, narandže i drugih agruma.

Opširnije... Link