Vijesti

USAID i Švedska: Bespovratnih 1,1 milion KM u sektoru jagodičastog voća

Najave

Projekat razvoja tržišne poljoprivrede  ”Farma II” obezbijedio je bespovratna sredstva od 1,1 miliona KM za 18 projekata u sektoru jagodičastog voća, a plan je da uvođenjem novih tehnologija bude poboljšana konkurentnost.

Opširnije: USAID i Švedska: Bespovratnih 1,1 milion KM u sektoru jagodičastog voća

   

Osnovano Udruženje proizvođača jagodičastog voća

Najave

U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH održana je Osnivačka skupština Udruženja proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća.

Opširnije: Osnovano Udruženje proizvođača jagodičastog voća

   

Arifagić Investment odustaje od višemilionskih investicija

Najave

Kompanija Arifagić Investment d.o.o. koja je u Bosanskom Petrovcu prije dvije godine ostvarila pravo na zakup poljoprivrednog zemljišta na lokaciji Oraško brdo i planirala napraviti modernu farmu norveških goveda, prekinula je svaki oblik saradnje s Općinom Bosanski Petrovac zbog brojnih opstrukcija političke prirode.

Opširnije: Arifagić Investment odustaje od višemilionskih investicija

   

Kompanija Bingo: Podijeljen sadni materijal poljoprivrednicima Semberije

Najave

U cilju osnaživanja semberskog kraja i stvaranja organizovane proizvodnje, kompanija Bingo u saradnji sa Federalnim ministarstvom izbjeglica i raseljenih lica i gradom Bijeljina danas je članovima Zadruge "Agrofarmer" iz Janje vršila podjelu sadnog materijala i đubriva za poredstojeću sjetvu krompira industrijskih sorti Opal i Panda.

Opširnije: Kompanija Bingo: Podijeljen sadni materijal poljoprivrednicima Semberije

   

Stranica 1 od 261

Foto priče

Popovići proizveli na hiljade sadnica agruma

Supružnici Mile i Milka Popović iz bosanskogradiškog sela Gornji Karajzovci i ovu zimu proveli su gotovo bez predaha. Danonoćno su bdjeli u ogromnom plastenicima da bi sačuvali pola miliona sadnica cvijeća te više hiljada kalemljenih sadnica limuna, narandže i drugih agruma.

Opširnije... Link