Priprema klica od pšenice i soje

Pitajte, odgovaramo

ImageZanima me način kako pripremiti klice od pšenice i soje (tj.proces klijanja zrna), te koje vi savjetujete još za pripremu? Dalje, da li...  posjedujete informacije o ljekovitosti guščje masti?

Pozdrav, Antun

.................................................

Za klijanje bilo koje sjemenke potrebno je osigurati optimalne uvjete koje zahtijeva ta biljna vrsta. U ovom slučaju za pšenicu i soju potrebna optimalna temperatura oko 20 C, tamno i vlažno mjesto.

U bolje opskrbljenim marketima bijele tehnike moguće je pronaći klijalište u kojem je moguće regulirati temperaturu i određene uvjete koji su potrebni za klijanje biljnih vrsta.

Osim sjemenki koje ste pomenuli, za ljudsku ishranu se koriste još i Alfalfa klice, Azuki graha, Bajama, klice brokule, klice bundevinih sjemenki, klice graha (domaćeg), klice graška, klice leće, klice kresa, klice mungo graha, klice kvinoe, klice raži, klice rotkvice, klice sezama, klice slanutka, klice suncokretovih sjemenki, klice zobi.

Dio pitanja vezan za guščiju mast. u narodu guščija mast se koristi kao lijek za ljude oboljele od Astme i Bronhitisa.

Srdačan pozdrav od djelatnika AGROinkubatora Žepče
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Recepti

Tortilje s povrćem

Meksička je kuhinja toliko raznovrsna da svakako spada među najzdravije kuhinje u svijetu. Sve vrste mesa, riba, plodovi mora, razno povrće - uvijek su obavezan prilog. Evo jedan lagan recept u ovim toplim danima da se osvježite i osjetite miris Meksika u svome domu.

Opširnije... Link