Baner

Uzgoj lješnika u Srpcu?

Pitajte, odgovaramo

Poštovani gospodine Milane,

Obraćam Vam se sa molbom da uspostavimo kontakt. Pratio sam Vaše komentare  na raznim forumima te sam zainteresovan da, koliko mi mogućnosti dozvoljavaju, upijem malo Vašeg znanja.

Naime, ja sam poreklom iz Srpca i sticajem okolnosti imam neki mali posed  od 0.4 + 0.66 ha na kome bih u narednom periodu pokušao da podignem neku micro plantažu lešnika.

Zgodna je činjenica što mi majka i brat stalno borave u Srpcu, tačnije u selu Povelič, itd..

Srdačan pozdrav,

Željko


..............................................................

Pozdrav Željko.

Znam gde je Povelič. Lep teren, blaga i lako obradiva zemlja, ali na dosta mesta nesto kiselija pa i nije baš za lešnik. Ta površina na kojoj bi ti sadio lešnik je zanemarljiva ako je u planu neka zarada. Da se jede, malo pokloni i nešto malo preko toga, onda u redu.

Mislim da bi neka druga kultura koja počinje ranije da donosi i može da da više sa te površine, bila bolja za tebe. Uostalom, možes kad hoćeš da odeš na moju plantažu u Romanovce i vidiš kako to izgleda, pa onda donesi konačnu odluku. Ja ću ti svakako pomoći.

Pozdrav,

Milan Ćulibrk
Poljoprivreda.ba

Ukoliko i vi želite dobiti besplatan savjet pošaljite upit na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Ranije odgovore Milana Ćulibrka možete pročitati ovdje.

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link