Koja organizacija iz Engleske pomaže uzgajivačima lješnjaka?

Pitajte, odgovaramo

Poštovani,

pored ostalih aktivnosti, odlučio sam da od proljeća započnem sa uzgojem lješnjaka. Čuo sam da postoji jedna organizacija iz Engleske koja je aktivna u BiH. Ta organizacija potencijalnim uzgajivačima dolazi na lice mjesta sa komisijom koja pregleda teren i daje donaciju u sadnicama i pravi ugovor za otkup lješnjaka. Da li znate o kojoj je organizaciji riječ i imate li kakve podatke o tome.
Hvala.

...................................................................................

Pozdrav!

O takvoj organizaciji iz prijateljske Engleske ne znam ništa, ali ima jedna iz prijateljskog Londona koja nudi sadnice lešnika zaražene micelijumom tartufa i vrlo su aktivni u Srbiji.

Ne znam da li je ista firma, ali ovi nude 100 sadnica džabe i potpisuju sve moguće ugovore, naravno za džabe. Ustvari naplaćuju samo elaborat 300 eura. Baš neki fini ljudi. Sigurno su u Engleskoj postigli dobre rezultate, pa da i nas poguraju za 300 eura samo.

Kažu za 3 godine berba i lešnika i tartufa, a oni po sad potpisanom ugovoru sve odmah otkupljuju po trenutnoj tržisnoj ceni.

Ima li neko bolji predlog da se čovek obogati? Ne znam da li je to ista firma, pa ako nešto saznate bilo bi mi drago da me obavestite.

Pozdrav.

Milan Ćulibrk
Poljoprivreda.ba

Ukoliko i vi želite dobiti besplatan savjet pošaljite upit na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Ranije odgovore Milana Ćulibrka možete pročitati ovdje.


Foto priče

Šaptač patkama: Svakodnevno kupim jedan hljeb i obilazim riječne obale u gradu

Iako u Trebinju ne postoji društvo za zaštitu flore i faune rijeke Trebišnjice, sve je više zaljubljenika u svoj grad i rijeku, koji brinu naročito o ptičjem fondu, posebno patkama, koje su oduvijek bile njen ukras.
Opširnije... Link