Pčelarstvo za početnike

Pitajte, odgovaramo

Pozdrav,

htio bih se baviti  pčelarstvom, ali totalni sam laik po pitanju toga. Jedino što imam jesu želja i volja. Bio bih Vam veoma zahvalan kada biste mi dali neki kratki savjet i uputili me u ovu sferu.

Hvala,

Muhamed


.............................................................

Poštovani Muhamede,

teško je ukratko dati savjet, ali pošto imate želju i volju, za početak, pošto ne znam odakle ste, kupite neku jednostavnu knjigu za početnike. Imate od Velagića i Radivojca, zatim se družite s nekim iskrenim i poštenim pčelarom koji će Vas uvesti u tajne pčelarstva. Ako to želite samo zato što ste vidjeli da neki pčelar zarađuje na pčelama, bolje nemojte iz tog razloga. Pčelarstvo treba voljeti pa tek onda dolazi materijalno. Uglavnom obilazite predavanja, seminare, pčelinajke u blizini, detaljnije može kasnije.

Sretno Vam bilo,

 

Sulejman Alijagić
Poljoprivreda.ba

Ukoliko i vi želite dobiti besplatan savjet pošaljite upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ranije odgovore Sulejmana Alijagića možete pročitati ovdje.

 

Foto priče

Jasmina zapošljava 24 radnika i obrađuje 120 dunuma zemlje

Bosna i Hercegovina oko 80 posto potreba za hranom zadovoljava preko uvoza pa tako statistika bilježi i uvoz bijelog luka iz Kine, suhih šljiva iz Čilea, žitarica iz Poljske.

Opširnije... Link