Razmak između malina

Pitajte, odgovaramo

Poštovana,

imam nekoliko upita vezanih za proizvodnju odnosno uzgoj malina. Nadam se da mi možete ukratko pomoći. Bio bih vam mnogo zahvalan.


Imam svoje zemljište, te po informacijama koje sam skupio o pravilima sadnje malina mislim da bi mogao posaditi oko pet redova po 20ak metara, četiri reda po 25 metara, te 10 redova po 25 metara. Znači, na tri različita zemljišta.

Zanima me, po vašoj procjeni, koliko bih trebao sadnica nabaviti za to, koliko bi me financijski to koštalo, te još neke dodatke financijske dodatke koji bi bili potrebni.

Lijep pozdrav,

Marko Brozović
Ogulin - Hrvatska

........................................................................


Poštovanje,

uz ispriku što kasno odgovaram, mogu reći da smo mi sadili maline na razmak od 25 cm između malina, a između redova 2,5 metra. Pokušajte tako izračunati koliko Vam treba sadnica.

Cijenu sadnica u Hrvatskoj ne znam. Kod nas se kreću od 0.50 do 0.80 KM (25 - 40 eurocenti).

Lijep pozdrav i Vama

Amira Hadžimehmedović
Poljoprivreda.ba

 

Ukoliko i Vi želite dobiti besplatan savjet, pošaljite upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ranije odgovore Amire Hadžimehmedović možete pročitati ovdje.

Foto priče

Učenik postao veliki proizvođač povrća

Bosna i Hercegovina može biti zemlja perspektive za one mlade ljude koji se ne plaše posla. Jedan od takvih je Benjamin Crljenković osamnaestogodišnjak iz Sanskog Mosta, koji danas važi za jednog od najuspješnijih proizvođača povrća s ovog područja.

Opširnije... Link