Jagode i maline

Sadnja kupine na vlažnom zemljištu

Pitajte, odgovaramo

Pročitao sam vaš odgovor vezan za previše vlažno zemljište i sadnju maline..

Rekli ste da ta mjesta treba zaliti ridomilom zbog prekidanja daljeg truljenja, ali da im nema spasa i da je najbolje takva zemljišta ostaviti prazna jer nema lijeka čak i za nove zasade. Ako nam to ne pođe za rukom, da li možemo na ta mjesta posaditi kupinu?

 

Opširnije: Sadnja kupine na vlažnom zemljištu

   

Zemljište u sjeni: Lješnjak ili malina?

Pitajte, odgovaramo

Imam 10 duluma zemlje u Općini Ključ. Zemlja je blizu izvora i poprilično je ravna i bez kamenja. Također je dosta vlažna. Oko tih parcela je šuma koja i ne pušta baš puno svjetlosti, osim u popodnevnim satima.
Koja je najbolja sorta biljaka za sadnju na pomenutoj zemlji? Prvo sam htio da posadim lješnjake ali sam čitao da traže puno svjetlosti. Da li maline mogu uspjeti na takvoj zemlji?

Opširnije: Zemljište u sjeni: Lješnjak ili malina?

   

Kako pripremiti zemljište za sadnju maline?

Pitajte, odgovaramo

Poštovani,

Zasadio bih pola duluma maline, zanima me kako da pripremim zemljšte jer je u pitanju livada ? Kada da sadim, u jesen ili proljeće i koju sortu maline da zasadim?

Opširnije: Kako pripremiti zemljište za sadnju maline?

   

Stranica 1 od 38

Foto priče

Safet Salković pet decenija druguje s pčelama: One su zlopamtila, ali i odlični meteorolozi

Zbog ovogodišnjih odličnih prinosa meda pčelari u Tuzlanskom kantonu (TK) već sada zadovoljno trljaju rukama. Kako kažu, kvalitet meda je odličan, a osim na domaćem, bit će zastupljen i na tržištu Evropske unije.

Opširnije... Link