Sajam proizvoda u Sarajevu: Kupujmo i koristimo domaće i kvalitetno

Vijesti - Najave

Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće kvalitetno proizvedeno u BiH" organizirat će posljednji ovogodišnji sajam domaćih proizvoda u Sarajevu na Trgu Alije Izetbegovića od 14. do 17. novembra s ciljem afirmacije domaće privrede i promocije domaćih proizvoda.

Na sajmu će se predstaviti 40 bosanskohercegovačkih firmi iz različitih industrijskih oblasti poput tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine i kozmetika.

Udruženje nastoji ovim projektom uticati na svijest građana da kupuju domaće, jer su sajmovi i slične manifestacije dobra prilika da se građani upoznaju s domaćim firmama, a uz to proizvodi se mogu kupiti po promotivnim cijenama.

Pored promocije kvalitetnih domaćih proizvoda širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave, saopćeno je iz Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH".

Izvor: FENA

Foto priče

Jasmina zapošljava 24 radnika i obrađuje 120 dunuma zemlje

Bosna i Hercegovina oko 80 posto potreba za hranom zadovoljava preko uvoza pa tako statistika bilježi i uvoz bijelog luka iz Kine, suhih šljiva iz Čilea, žitarica iz Poljske.

Opširnije... Link