Poljoprivredno-prehrambeni forum za FBiH

Vijesti - Najave

Poljoprivredno-prehrambeni forum za FBiH: Promocija javno-privatnog dijaloga bit će održan danas na Ilidži u organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i USAID/Sweeden FARMA II.

Na forumu učestvuju lideri iz privatnog sektora za podsektore mljekarstva, peradarstva, voća i povrća, ljekovitog bilja i meda, predstavnici nadležnih javnih organa FBiH, vodećih akademskih institucija, donatorskih i drugih organizacija koje provode projekte na području poljoprivrede u BiH.

Ovaj događaj će označiti početak konstruktivnog dijaloga koji će biti redovno održavani između predstavnika javnog i privatnog sektora kako bi bili razmatrani izazovi, pronađena rješenja te zajednički definisani prioriteti u razvoju sektora poljoprivrede u FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Izvor: FENA

Foto priče

Vratio se iz Italije i u BIH proizvodi koziji sir

Nešto poslije Teslića i Banje Vrućice, prateći korito Velike Usore, teškim drumom stižete do Blatnice i skretanja koje vas vodi za Očauš planinu. Nakon par kilometara cesta prestaje, pa se šumskim putem treba probiti do vrha. Dočekuje nas Miroslav Klječanin, farmer koji je na svojoj djedovini na Gornjem Očaušu, pokrenuo kompaniju “Mons Produkt” koja obuhvata farmu koza i preradu proizvoda od kozjeg mlijeka.

Opširnije... Link