Poljoprivredno-prehrambeni forum za FBiH

Vijesti - Najave

Poljoprivredno-prehrambeni forum za FBiH: Promocija javno-privatnog dijaloga bit će održan danas na Ilidži u organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i USAID/Sweeden FARMA II.

Na forumu učestvuju lideri iz privatnog sektora za podsektore mljekarstva, peradarstva, voća i povrća, ljekovitog bilja i meda, predstavnici nadležnih javnih organa FBiH, vodećih akademskih institucija, donatorskih i drugih organizacija koje provode projekte na području poljoprivrede u BiH.

Ovaj događaj će označiti početak konstruktivnog dijaloga koji će biti redovno održavani između predstavnika javnog i privatnog sektora kako bi bili razmatrani izazovi, pronađena rješenja te zajednički definisani prioriteti u razvoju sektora poljoprivrede u FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Izvor: FENA

Foto priče

Safet Salković pet decenija druguje s pčelama: One su zlopamtila, ali i odlični meteorolozi

Zbog ovogodišnjih odličnih prinosa meda pčelari u Tuzlanskom kantonu (TK) već sada zadovoljno trljaju rukama. Kako kažu, kvalitet meda je odličan, a osim na domaćem, bit će zastupljen i na tržištu Evropske unije.

Opširnije... Link