Za desetak dana biće poznato kada stižu vakcine za bolest plavog jezika

Vijesti - Najave

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je da će u narednih desetak dana biti poznato kada bi mogla da stigne vakcina protiv bolesti “plavog jezika”.

Mirjanić je rekao novinarima u Srpcu da su nadležne ekipe na entitetskom i nivou BiH, u saradnji sa stručnjacima iz zemalja u okruženju, sugerisali da se u Srpskoj i Federaciji BiH izvrši ova vakcinacija.

On je istakao da će to biti učinjeno, ali da ne zna pouzdano koliko će taj posao koštati, kao i ko će snositi troškove nabavke vakcina.

Kada je riječ o vakcinaciji protiv bolesti životinja “kvrgava koža”, Mirjanić je istakao da će i to biti sprovedeno.

“EU obezbijediće vakcine, a vjerovatno će Srpska i FBiH snositi i dio troškova za njihovu primjenu”, naveo je Mirjanić.

Na pitanje da li će se problemi hrvatskog koncerna “Agrokor” negativno odraziti na domaće poljoprivrednike i povrtare, Mirjanić je odgovorio potvrdno, ali da bi o tome egzaktnije podatke trebalo da imaju institucije koje se bave trgovinom.

“U svakom slučaju imaćemo negativne posljedice”, zaključio je Mirjanić.

Izvor: Srna

Foto priče

Učenik postao veliki proizvođač povrća

Bosna i Hercegovina može biti zemlja perspektive za one mlade ljude koji se ne plaše posla. Jedan od takvih je Benjamin Crljenković osamnaestogodišnjak iz Sanskog Mosta, koji danas važi za jednog od najuspješnijih proizvođača povrća s ovog područja.

Opširnije... Link