U Livnu sajam "Zlatne ruke Livnjaka"

Vijesti - Sajmovi i festivali

Pod pokroviteljstvom općine Livno i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Livanjskog kantona, Prodajno trgovački centar "Forum" u Livnu tokom vikenda je organizirao sajam "Zlatne ruke Livnjaka".

Kako je u ime organizatora za Fenu kazala Adriana Brešić, sajam koji se održava već treći put službeno je otvoren u subotu a na njemu je bilo prijavljeno tridesetak izlagača, najviše iz Livna te nešto gostiju iz Tomislavgrada, Drvara, Bugojna.., koji su sajam prepoznali kao priliku za prezentaciju svojih radova.

"Na izloženim štandovima posjetitelji su mogli degustirati autohtone livanjske sireve, razne likere, džemove, domaću tjesteninu te su mogli vidjeti rukotvorine vrijednih ruku (zlatoveze, božićne dekoracije, jaslice)", kazala je Brešić.

Osim navedenog, posjetitelji su od ove godine prvi put mogli birati najbolje izložbene stolove. Po njihovom izboru, kako navodi Brešić, nagradu za najbolji stol dobilo je Udruženje žena "Titova pećina" iz Drvara, drugu nagradu dobio je muzej "Stari grad" dok je treću nagradu dobio stol modelara Mehmeda Šehića.

Izvor:
Fena

Foto priče

Šaptač patkama: Svakodnevno kupim jedan hljeb i obilazim riječne obale u gradu

Iako u Trebinju ne postoji društvo za zaštitu flore i faune rijeke Trebišnjice, sve je više zaljubljenika u svoj grad i rijeku, koji brinu naročito o ptičjem fondu, posebno patkama, koje su oduvijek bile njen ukras.
Opširnije... Link