Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje od 17. do 20. decembra

Vijesti - Sajmovi i festivali

Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija i Sarajevski sajam od 17. do 20. decembra organiziraju međunarodnu sajamsku manifestaciju Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje.

Sajam je koncipiran kao promocija privrede i privrednih subjekata sa  određenih lokaliteta.

Ciljna grupacija su srednja i mala preduzeća, odnosno individualni obrti, stari zanati, kućna radinost,  ali i velike uspješne kompanije koje se predstavljaju samostalno ili putem svojih lokalnih zajednica i udruženja.

Izložbeni program  obuhvata proizvode i usluge iz oblasti  poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo),  prehrambene industrije (mlinsko-pekarska, konditorska,  industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića),  široke potrošnje  (kozmetika, kućna hemija, mali kućni aparati, računari,  televizori, odjeća i obuća),  proizvodnje ambalaže te  stare zanate i kućnu radinost.

Ovogodišnji sajam se organizira pod sloganom “Domaća proizvodnja u službi građana” i ovim projektom se također  žele dodatno informirati građani o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo značajno je podržalo realizaciju ovog projekta, a partneri sajma su Savez udruženja organskih proizvođača FBiH – „ORGANSKO FBiH“  i USAID – Sida GOLD projekt Bosna i Hercegovina.

Radno vrijeme sajma bit će od 10.00 18.00 sati, a ulaz slobodan za sve posjetioce.

Izvor: FENA

Foto priče

Nekad su sadili žitarice, a danas lješnjak

Na temu sadnje, uzgoja i obrade lješnjaka u protekle dvije godine u Livnu je održano nekoliko predavanja, a ogledno imanje na kojemu se praktično pokazivala pravilna rezidba voćke bilo je ono u vlasništvu Vlade Matića u obližnjim Grborezima.

Opširnije... Link