Baner

Treći "Spirit Fest Sarajevo" 27. novembra

Vijesti - Sajmovi i festivali

Pripeme za 3. "Spirit Fest Sarajevo" su u toku, te mi ispred organizacije Festivala Udruženja "Profesional" i Udruženja "Spiritus" možemo reći da smo prezadovoljni odazivom izlagača koji su prepoznali kvalitet organizacije - saopštili su organizatori.

Na festivalu će se predstaviti 30 izlagača iz BiH i Regiona, a pored odličnih rakija i žestokih pića posjetioci će moći uživati i u ponudi sirnih i mesnih proizvoda.

Svojim učešćem izlagači podržavaju ovu privrednu,kulturnu i turističku manifestaciju kako bi zadržala kontinuitet održavanja i nastavila sa svojom misijom unapređenja privredne kulture i gastronomske ponude u Sarajevu i BiH.

Ispred organizacije je i ove godine obezbjeđeno takmičenje u ocjenjivanju kvaliteta rakija po kategorijama:

Kategorije rakija od voća i grožđa
Kategorija specijalnih rakija
Kategorija likera

Prošlogodišnji veliki pobjednici festivala bili su Stara Sokola iz Srbije, Natura Antunović iz Hrvatske i kompanija Badel 1862.
Za posjetioce festivala smo pripremili i nagrade koje nam je obezbijedio Hotel Termag Jahorina, kao i mnogi izlagači, tako da i ove godine očekujemo odličnu posjetu na Festivalu.

Festival je podržan od VanjskoTrgovinske Komore BiH i Federalnog Ministarstva Okoliša i Turizma.

Izvor: Klix.ba

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link