Ona je fenomen: Krava otelila petorke!

Vijesti - Zanimljivosti

Milisav Nešković (76) iz Brusnice kod Gornjeg Milanovca danas se osjeća kao pravi domaćin. Njegova krava Dunavka dobila je pet teladi.

Nešković je za agenciju Beta danas izjavio da je vidio da krava ima nagon za teljenje i odmah je pozvao veterinara i za petnaestak minuta na svijet je stiglo petoro teladi, dvoje muškog i troje ženskog pola.

– Imam ukupno tri krave i od Đurđevdana (6. maja) do danas dobio sam devetoro teladi, jer su se prethodno dve obliznile. Čitav život se bavim stočarstvom i posebno gajim viskomlječne krave – rekao je Nešković.

Pošto je riječ prijevremenom teljenju, preduzete su posebne mjere njege i ishrane na četiri sata, a dvoje teladi je već danas ustalo i tražilo da sisa, dok njihova majka još ne može da ustane.

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović koji taj posao radi 47 godina, rekao je da se u svojoj praksi i na studijama veterine nije sreo sa takvim slučajem.


– Najvažnije je da se telad sada pravilno njeguju i da im u staji bude odgovarajuća temparetura, a za ovo će se zainteresovati i nauka – rekao je Jevremović.

Nešković, koji živi sa suprugom koja ima 76 godina i kćerkom, ističe da će se preseliti u staju, dok telad ne ojačaju.

Izvor: Nezavisne novine

Foto priče

Šaptač patkama: Svakodnevno kupim jedan hljeb i obilazim riječne obale u gradu

Iako u Trebinju ne postoji društvo za zaštitu flore i faune rijeke Trebišnjice, sve je više zaljubljenika u svoj grad i rijeku, koji brinu naročito o ptičjem fondu, posebno patkama, koje su oduvijek bile njen ukras.
Opširnije... Link