Potpisan sporazum o saradnji između Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Hrvatskog veterinarskog instituta

Vijesti - Nevlada

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru i Hrvatski veterinarski institut su u srijedu, 2. srpnja u Mostaru potpisali Sporazum o suradnji. Potpisnici Sporazuma su doc.dr.sc. Danijela Petrović, v.d. dekana Fakulteta, i prof.dr.sc. Željko Cvetnić, ravnatelj Instituta.

Potpisivanje ovog sporazuma će omogućiti učvršćivanje i intenziviranje suradnje dviju institucija, a s ciljem napretka u znanosti, struci i visokoškolskom obrazovanju. Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru i Hrvatski veterinarski institut, kako stoji u Sporazumu, surađivat će na znanstveno-istraživačkim projektima, u organiziranju znanstvenih i stručnih skupova, u obrazovanju i usavršavanju kadrova, u izvedbi različitih programa edukacije, u  razmjeni postojeće i zajedničkoj pripremi nove znanstveno-stručne literature, te u nastupu prema gospodarstvu.          

Danijela Petrović, v.d. dekana, izrazila je zadovoljstvo potpisanim sporazumom kojim se, kako navodi, bitno unapređuje perspektiva Fakulteta s obzirom da je  Hrvatski veterinarski institut snažna institucija koja želi i može pomoći razvoju  Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

 

Foto priče

Šaptač patkama: Svakodnevno kupim jedan hljeb i obilazim riječne obale u gradu

Iako u Trebinju ne postoji društvo za zaštitu flore i faune rijeke Trebišnjice, sve je više zaljubljenika u svoj grad i rijeku, koji brinu naročito o ptičjem fondu, posebno patkama, koje su oduvijek bile njen ukras.
Opširnije... Link