Baner

Danas o strateškom planu razvoja poljoprivrede

Vijesti - Vlada

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas u nastavku sjednice Nacrt strateškog plana razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Srpske za period 2015-2020. godina. Pred poslanicima će biti i više izvještaja, među kojima su konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za 2013. godinu i prvu polovinu prošle godine, najavljeno je iz parlamenta Srpske.

Na dnevnom redu biće i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora o reviziji izvještaja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za 2013. godinu, "Željeznica Republike Srpske" za 2012. godinu, kao i godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju za 2013. godinu.

Biće razmatrani i izvještaji nekoliko agencija za 2013. godinu.

U nastavku zasjedanja poslanici će razmatrati i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja prema Razvojnoj banci Savjeta Evrope po Projektu zatvaranja kolektivnih centara.

Biće razmatran i prijedlog odluke o izmjeni odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci po projektu energetske efikasnosti, kao i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o davanju saglasnosti za izdavanje garancije Srpske za kreditno zaduženje "Autoputeva Republike Srpske" kod Evropske banke za obnovu i razvoj po projektu izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj.

Početak zasjedanja zakazan je za 10.00 časova.

U prvom sjednice, koji je održan od 3. do 5. februara, usvojen je, između ostalog, Zakon o javnom redu i miru, te više nacrta zakona.

Izvor: Srna

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link