Brčko: Pozivaju se poljoprivrednici pogođeni poplavom na procjenu štete

Vijesti - Vlada

Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH obavjestilo je sve poljoprivredne proizvođače iz Brčko distrikta BiH, koji su ovog mjseca pogođeni elementarnom nepogodom – poplavom i klizištem, da mogu podnijeti zahtjev za procjenu štete u poljoprivrednoj proizvodnji.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 22. kolovoza. Zahtjevi se podnose na propisanom obrascu koji se može preuzeti na info-pultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH.

U skladu s Odlukom o načinu procjene štete u poljoprivrednoj proizvodnji izazvane elementanom nepogodom (Službeni glasnik Brčko distrikta BiH broj: 37/13) pravo na podnošenje zahtjeva imaju pravne i fizičke osobe koja su pretrpila štetu pod uvjetom da poljoprivrednu proizvodnju vrše u Distriktu, te da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili Registar klijenata u Distriktu najkasnije 30 dana prije proglašenja stanja elementarne nepogode, stoji u priopćenju iz Vlade Brčko distrikta.

 

Foto priče

Nekad su sadili žitarice, a danas lješnjak

Na temu sadnje, uzgoja i obrade lješnjaka u protekle dvije godine u Livnu je održano nekoliko predavanja, a ogledno imanje na kojemu se praktično pokazivala pravilna rezidba voćke bilo je ono u vlasništvu Vlade Matića u obližnjim Grborezima.

Opširnije... Link