Teslić: Za podsticaje poljoprivredi za 2014. godinu 350.000 KM

Vijesti - Vlada

Skupština opštine Teslić usvojila je Program podsticaja poljoprivredne proizvodnje u 2014. godini. U 2014. godini za podsticaje u poljoprivredi iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 350.000 KM.

Novi program podsticanja polјoprivredne proizvodnje donosi niz novina u ovoj oblasti i uopšte, pitanje raspodjele sredstava tretira na jedan kvalitetniji i transparentniji način u odnosu na dosadašnje periode, a ono što je jako bitno jeste, da se napušta stara praksa prenošenja obaveza iz ranijeg perioda, tako da će ubuduće polјoprivredni proizvođači koji ostvare pravo na podsticajna sredstva isti zasigurno dobiti u toj godini, istaknuli su iz Općine.

-Ona rješenja koja dobiju polјoprivredni proizvođači i koji to po propisanim kriterijumima zasluže, ta sredstva će dobiti do kraja kalendarske 2014. godine jer smatramo da polјoprivredna proizvodnja na taj način treba da ima jednu izvijesnost u pogledu finansijskih sredstava, koja će se ostvariti za domaćinstva u polјoprivredi koja su komercijalna i nekomercijalna – rekao je odbronik, Dušan Stojičić.

 

Foto priče

Popovići proizveli na hiljade sadnica agruma

Supružnici Mile i Milka Popović iz bosanskogradiškog sela Gornji Karajzovci i ovu zimu proveli su gotovo bez predaha. Danonoćno su bdjeli u ogromnom plastenicima da bi sačuvali pola miliona sadnica cvijeća te više hiljada kalemljenih sadnica limuna, narandže i drugih agruma.

Opširnije... Link