Baner

Poljoprivrednicima zabranjen pristup zgradi Vlade TK

Vijesti - Vlada

Poljoprivrednicima sa pedesetak traktora sa područja Tuzlanskog kantona, nezadovoljnim što nisu oslobođeni plaćanja zakupa državnog zemljišta zbog elementarne nepogode 2014. godine, spriječen je prilazak zgradi kantonalne Vlade.

Policija poljoprivrednike sa mehanizacijom usmjerava van grada, javljaju federalni mediji.

Poljoprivrednici sa područja Tuzlanskog kantona, koji su se uputili pred zgradu kantonalne Vlade na protest, nedavno su na relevantne adrese uputili zahtjeve, koji se odnose na oslobađanje plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta zbog prošlogodišnje elementarne nepogode, kao i umanjenje cijena zakupa zemljišta za 50 odsto za ovu godinu zbog suše koja ih je zadesila.

Na putu prema zgradi Vlade Tuzlanskog kantona, policija je u tuzlanskom naselju Solana zaustavila radnike Tvornice transportnih uređaja /TTU/ Tuzla, koji su krenuli na protest ispred zgrade kantonalne Vlade.

Radnici TTU svakog ponedjeljka su protestovali ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona tražeći materijalno zbrinjavanje i povezivanje radnog staža.

Policija je blokirala put radnicima. Oni prema novom Zakonu o javnom okupljanju mogu protestovati na 500 metara udaljenosti od zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Izvor: Srna

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link