Baner

Traži se koncesionar za flaširanje vode u okolini Bugojna

Vijesti - Biznis

Ministarastvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjebosanskog kantona raspisalo je javni konkurs za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije za istraživanje, eksploataciju, preradu i flaširanje i prodaju na tržištu pitke vode sa izvorišta Husića Vrelo.

Izvorište se nalazi na lokalitetu mjesne zajednice Vesela, oko 6 kilometara udaljenosti od gradske zone općine Bugojno.

Prethodna vodna saglasnost se daje za ukupno površinu istražnog prostora od oko 5.500 m2, na kojoj je planirana izgradnja tvornice za flaširanje pitke vode, sa pratećim objektima.
Start komercijalnog pogona treba biti šest mjeseci od potpisa ugovora za koncesiju.

Koncesija je dodjeljuje prema D.B.O.T. sistemu (projektuj, izgradi, operiraj, presnesi), a dodjeljuje sa na period ne duži od 30 godina.

Kod izbora najboljeg ponuđača najviše bodova, do 50, nosit će visina koncesione naknade (za izvorište za filaširanje pitke vode minimalno 2 KM/m2 zahvaćene i iskorištene vode), dok će se pokazatelji finansijskog stanja ponuđača vrednovati do 10 bodova. Za ulaganja u infrastrukturne dobit će se 5 bodova (do 30.000 KM ulaganja), odnosno 10 bodova (više od 30.000 KM).

Dodatni kriteriji su vlasništvo nad zemljištem na kojem je predviđen vodozahvat i izgradnja fabrike za flaširanje vode do 20 bodova, dok samoinicijativna ponuda koja je služila kao podloga za dodjelu koncesije nosi 10 bodova.

Rok za podnošenje ponuda u nadmetanju, koje je otvoreno i za strane i za domaće investitore, je u narednih 30 dana.


Izvor:
Biznis.ba

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link