"Farmland" ne ide u stečaj

Vijesti - Biznis

Okružni privredni sud Banjaluka donio je rješenje kojim se kao neosnovan odbija prijedlog Fabrike stočne hrane Nova Topola - u stečaju, koja je tražila otvaranje stečajnog postupka u firmi "Farmland" Nova Topola.

Kako su nam kazali u ovom sudu, strana u postupku koja nije zadovoljna odlukom ima pravo na žalbu u roku od osam dana od dana prijema ovog rješenja, o čemu dalje odlučuje Viši privredni sud u Banjaluci.

Inače, Tvornica stočne hrane Nova Topola - u stečaju, zatražila je otvaranje stečaja jer im "Farmland", navodno, duguje 695.827 maraka po osnovu solidarne odgovornosti za obaveze prema povjeriocima pravnog prednika PIK "Mladen Stojanović" Nova Topola, te da to ne mogu naplatiti zbog platežne nesposobnosti "Farmlanda".

Međutim, Savo Ševaljević, koji je imenovan za privremenog stečajnog upravnika, u svom izvještaju je odmah konstatovao da nema uslova za otvaranje stečaja u ovoj firmi, koja nije insolventna i nije joj blokiran račun, te da predlagač ima potraživanje koje nije uopšte regulisano.

 

Foto priče

Popovići proizveli na hiljade sadnica agruma

Supružnici Mile i Milka Popović iz bosanskogradiškog sela Gornji Karajzovci i ovu zimu proveli su gotovo bez predaha. Danonoćno su bdjeli u ogromnom plastenicima da bi sačuvali pola miliona sadnica cvijeća te više hiljada kalemljenih sadnica limuna, narandže i drugih agruma.

Opširnije... Link