Rusi otvaraju logistički centar za proizvođače hrane u RS-u?

Vijesti - Biznis

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da je grupa ruskih privrednika, koja će iduće sedmice posjetiti Srpsku, spremna da otvori logistički centar u Republici Srpskoj za proizvođače hrane.

"Ruski privrednici žele da otvore jedan takav logistički centar koji nedostaje nama u Srpskoj - da objedine sve proizvođače hrane koji bi mogli putem tog centra da izvoze za Rusiju", rekao je Perović u telefonskoj izjavi Srni.

On je najavio da će ruski privrednici tokom višednevne posjete imati sastanke sa proizvođačima hrane u Bijeljini, Banjaluci i Trebinju, kako bi na licu mjesta mogli sagledati gdje bi bilo najbolje da se otvori takav centar, odnosno gdje je najbliže proizvođačima zbog skladišta i transportne infrastrukture.

Perović je naveo da bi u tom logističkom centru bilo skladišteno voće, povrće, možda meso i mesne prerađevine koje ima Republika Srpska.

On je rekao da se krajem jula očekuje posjeta Republici Srpskoj delegacije ruskih privrednika iz Sankt Peterburga koji su zainteresovani za proizvodnju hrane i za ulaganje u proizvodnju i preradu.

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Ruskoj Federaciji, organizuje višednevnu posjetu ruskih privrednika Republici Srpskoj koja počinje 6. i traje do 10. jula, najavljeno je iz Područne privredne komore Bijeljina.

U sastavu ruske delegacije su predstavnici kompanija "Monolit" i "Ruseksport", koje su zainteresovane za uspostavljanje saradnje u sektorima poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva, naftne industrije i finansija.

 

Foto priče

Nekad su sadili žitarice, a danas lješnjak

Na temu sadnje, uzgoja i obrade lješnjaka u protekle dvije godine u Livnu je održano nekoliko predavanja, a ogledno imanje na kojemu se praktično pokazivala pravilna rezidba voćke bilo je ono u vlasništvu Vlade Matića u obližnjim Grborezima.

Opširnije... Link