Baner

Konzum namjerava otkupiti 60 tona ribe iz Ribarstva Slap

Vijesti - Biznis

Predstavnici kompanije Konzum d.o.o. Sarajevo posjetili su prethodnih dana firmu Ribarstvo Slap u Žepi, svog dugogodišnjeg poslovnog partnera, gdje je razgovarano o unaprijeđenju buduće saradnje.

Ribarstvo Slap osnovano je 2005. godine, a Tabaković je ideju o proizvodnji i prodaji konzumne ribe dobio još na fakultetu.

Tokom ove posjete, predstavnici Konzuma još jednom su iskazali čvrsto opredjeljenje za pomoć i razvoj domaće privrede, navodi se u saopćenju Konzuma.

"U ovom trenutku imamo tačno 28 radnika, a u ljetnom periodu angažujemo i dodatne sezonske radnike. Ovogodišnja planirana proizvodnja kalifornijske pastrmke je 1.200 tona ribe, od čega jedan dio ide za izvoz u Austriju, Njemačku i Češku. Kada je u pitanju plasman na tržište BiH, jedan od najznačajnijih kupaca naše ribe je Konzum s kojima imamo odličnu saradnju. Ovom prilikom zahvaljujem se Konzumu na izuzetno, poslovnom odnosu, te se nadam da će naša saradnja, kako budemo povećavali paoitvodne kapacitete, u budućnosti biti još bolja", izjavio je vlasnik Ribarstva Slap Muhamed Tabaković.

Konzum nastavlja podršku domaćim proizvođačima u sklopu kampanje "Volim domaće", pa će ove godine otkupiti više od 60 tona domaće ribe.

"Trudimo se da našim cijenjenim kupcima ponudimo što više domaćih proizvoda, pa tako i kada je riba u pitanju. Konzum je od Ribarstva Slap 2013. otkupio 48 tona ribe, prošle godine otkup je povećan na 55 tona, a ove godine namjeravamo kupiti oko 60 tona. Zaista nam je veliko zadovoljstvo vidjeti da je ova firma od jednog malog ribnjaka za kratko vrijeme izrasla u respektabilnog proizvođača koji ima izuzetno kvalitetnu ribu", kazao je rukovoditelj Službe svježeg mesa u Konzumu Dragan Radonja.

 

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link