Privrednicima u ZDK-u prilika za "jeftine kredite"

Vijesti - Krediti / projekti

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o reaktiviranju Kreditno-garancijskog fonda kao instrumenta usmjerenog ekonomskog razvoja.

On je kreiran 2008.  s ukupnim raspoloživim sredstvima od 1,5 miliona KM, koja su udružena sredstva Vlade ZDK-a i Investiciono-kreditne banke Zenica.

"Fond pruža sjajne mogućnosti, maksimalan iznos kredita koje mogu dobiti privredna, proizvodna i uslužna društva je do 100.000 KM, odobravaju se na period od četiri godine uz 'grejs period' od dvije godine, a trenutna kamatna stopa iznosi 2,67 posto. Pozivam sva privredna društva, koju su zainteresovana da na jedan jeftin način dobiju kvalitetna sredstva uz nisku kamatnu stopu, a imaju proizvodu i uslužnu djelatnost", kaže Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK-a.

U posljednjih godinu dana Kreditno-garancijski fond nije plasirao nijedan kredit. Dosad je plasirao 24 kredita, ali u posljednjih godinu dana nijedan pri čemu je na raspolaganju  iznos oko 1,5 miliona maraka.

Vlada ZDK-a je ostavila mogućnost da se s uspostavljanjem kriterija putem 'KG Fonda' kreditiraju i projekti iz poljoprivrede.

Izvor: Fena

Foto priče

Šaptač patkama: Svakodnevno kupim jedan hljeb i obilazim riječne obale u gradu

Iako u Trebinju ne postoji društvo za zaštitu flore i faune rijeke Trebišnjice, sve je više zaljubljenika u svoj grad i rijeku, koji brinu naročito o ptičjem fondu, posebno patkama, koje su oduvijek bile njen ukras.
Opširnije... Link