Alterural: "Mogućnosti razvoja seoskog turizma" i "Uzgoj lavande"

Vijesti - Krediti / projekti

Udruženje za razvoj ruralnog turizma Alterural Sarajevo je 13.8.2014. godine u Breškama organizovao predavanje na teme "Mogućnosti razvoja seoskog turizma" i "Uzgoj lavande".

Predavanje je održano na poziv Udruge Društva Brešćana u sklopu manifestacije "Dani Velike Gospe 2014."

Inače, Alterural je neprofitna organizacija posvećena razvoju, promociji i profesionalizaciji ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini.

"Otvoreni smo za suradnju sa svim pojedincima i organizacijama koje se već bave i posebno sa onima koji žele da se bave ruralnim i/ili seoskim turizmom a neophodna im je profesionalna podrška i promocija", ističu iz Alterural-a.

Sa aktivnostima organizacije Alterural su upoznate brojne profesionalne organizacije širom Europe zahvaljujući njihovom članstvu u Europskoj federaciji za ruralni turizam - EUROGITES (www.eurogites.org).

 

Foto priče

Popovići proizveli na hiljade sadnica agruma

Supružnici Mile i Milka Popović iz bosanskogradiškog sela Gornji Karajzovci i ovu zimu proveli su gotovo bez predaha. Danonoćno su bdjeli u ogromnom plastenicima da bi sačuvali pola miliona sadnica cvijeća te više hiljada kalemljenih sadnica limuna, narandže i drugih agruma.

Opširnije... Link