Baner

Kreditna sredstva poljoprivrednicima od 53.000 KM

Vijesti - Krediti / projekti

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i sedam poljoprivrednih proizvođača potpisali su u Agenciji za privredni razvoj ugovore za dodjelu 53.000 maraka kreditnih sredstava, za koje je opština obezbijedlila depozit u iznosu od 26.500 maraka i kamatnom stopama od 3,4 odsto.

Aničićeva je istakla da opština Mrkonjić Grad već dugi niz godina pomaže svoje poljoprivrednike.

''Riječ je o vrlo povoljnim kreditnim sredstvima u oblasti poljoprivrede sa 3,4 posto kamatne stope, gdje depozitna sredstva opštine iznose 50 odsto i na tj način smo uspjeli da obezbijedimo ovakvo povoljnu kamatnu stopu kredita'', rekla je Aničićeva. Dodajući da joj je izuzetno drago što u Mrkonjić Gradu postoje ljudi koji se bave poljoprivredom, koji od toga žive i koji koriste sredstva opštine Mrkonjić Grad.

Kreditna sredstva odobrena su sljedećim poljoprivrednicima: Biljani Rudić, Zoranu Crnčević, Aleksandri Oroz, Dragani Tošić, Draženku Vasić, Mili Boškan i Slobodanu Božić.

Načelnica Aničić potpisala je i ugovore sa još sedam poljoprivrednika koji se bave uzgojem voća, za nabavku 2710 sadnica šljive, jabuke, aronije, lješnjaka i maline. Za ove namjene biće izdvojeno 10.330 maraka, od čega će opština obezbijediti 6.700 maraka i poljoprivrednici 3.633 marke

Sredstva za podizanje višegodišnjih zasada odobrena su: Ivici Vulić, Mari lekić, Đuri Pejić, Dušanu Aleksić, Ranku Zeljković, Željku Milašinović i Mitru Đurđević.

Za podršku razvoja poljoprivrede, a kroz Program za podsticaj privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad u 2013.godini u budžetu opštine obezbijeđeno je 105.000 KM, a sredstva će biće plasirana za nabavku opreme, poljoprivredne mehanizacije....

Slobodan Božić iz Medne zahvaljuje se opštini i kaže da će sredstva uložiti u nabavku mehanizacije.

''Sredstva ću uložiti u kupovinu kupilice, plugova i prskalice, a koje ću koristiti za proizvodnju žitarica i povrća za vlastite potrebe'', keže Božić.

Izvor: Ekapija.ba

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link