Baner

Donirane sadnice oraha i šljive

Vijesti - Krediti / projekti

U Tuzli je jučer, u okviru projekta „Razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla“, izvršena podjela sadnica oraha i šljiva za 12 poljoprivrednih proizvođača sa područja ovog grada.

Ukupno je donirano 150 sadnica oraha „sijanca“ i 284 sadnice šljive „čačanska ljepotica“, „čačanska rodna“ i “ sorta hanifa“, što je sastavni dio projekta koji se odnosi na podizanje voćnjaka visokostablašica na području grada Tuzle.

Stručni savjetnik za poljoprivredu u Službi za razvoj preduzetništva grada Tuzla Nevres Kamberović rekao je da se ovim aktivnostima privodi projekat kraju za 2015. godinu.

„Korisnicima koji su se odlučili za sadnice oraha namijenjena je količina za površinu od jednog dunuma, dok će korisnici sadnica šljive dobiti količinu za površinu od dva dunuma“, rekao je on.

Kamberović je rekao da je, uprkos nekim otežavajućim okolnostima oko nabavke sadnica i repromaterijala koju su uključeni u program, realizacija projekta veoma uspješna, navedeno je na portalu Gradske uprave Tuzla.

Izvor: Srna

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link