Baner

Poziv u okviru projekta "Razvoj ruralnog turizma u HNK/Ž"

Vijesti - Krediti / projekti

U okviru projekta "Razvoj ruralnog turizma u HNK/Ž", TZ HNK/Ž počinje sa radom na identifikaciji pružalaca usluga i novih potencijalnih pružalaca usluga u seoskim domaćinstvima.

Ruralni turizam je nezaobilazni čimbenik u razvoju ruralnih područja, te pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i baštine. Ruralni turizam ukljućuje širok opseg aktivnosti, usluga i zadovoljstva obezbjeđenih od strane poljoprivrednika i seljaka da bi privukli turiste u njihovu oblast u cilju stvaranja dodatnog prihoda.

Kriteriji za prijavu aplikanata su slijedeći:

 

1. Elementarna iskustva u ruralnom turizmu;

2. Dobar pristup za goste;

3. Blizina važnog turističkog mjesta;

4. Očuvanje baštine (vanjski i unutrašnji izgled objekata, ruralna arhitektura);

5. Gastronomija (ponuda domaćih tradicionalnih jela);

6. Mogućnost dodatnih aktivnosti;

7. Blizina javnih usluga;

Za ocjenjivanje kvaliteta ponude uzet će se u obzir opremljenost dodatnom opremom, sigurnost i higijena. Prednost ce imati domaćinstva i pružaoci usluga koje imaju kompletnu ponudu na farmi.

Projekat finansira TZ HNK/Ž.

Cilj projekta je izvršiti idnetifikaciju pružalaca usluga u ruralnom turizmu na podrućju HNK koji su u mogućnosti ponuditi turisticke usluge i povećanje konkurentnosti turističkih destinacija.

Mnoge su prednosti koje seoska domaćinstva mogu imati ukoliko se odluče na bavljenje seoskim turizmom.

Aplicirati na ovaj projekat mogu: domaćinstva i pružaoci usluga u ruralnom/seoskom turizmu sa elementarnim iskustvom u ovom sektoru, domaćinstva koja se žele baviti ovim vidom turizma ali u što kraćem roku mogu ispuniti zadane kriterije

Prijave slati na: Udruženje za razvoj ruralnog turizma "Alterural", e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na telefon/fax: 033 / 210 883.Izvor: Akta.ba

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link