U Srebrenici i Bratuncu izabrano 85 korisnika za nasade malina

Vijesti - Krediti / projekti

Humanitarna organizacija Rotary klub Srebrenica ove godine počela je s implementacijom projekta uspostavljanja plantaža malina na području Srebrenice i Bratunca. Ova organizacija osigurala je 1.400 sadnica malina, sistem za nadvodnjavanje i dodatnu opremu.

Tokom vikenda održan je seminar za korisnike i potpisan ugovor za 85 izabranih korisnika.

-Ovaj projekt je podržan putem aplikacije Rotary kluba Srebrenica, a sredstva su osigurana od Rotary fondacije uz pomoć Rotary kluba iz Austrije i Njemačke. Ukupna vrijednost projekta je nešto manja od 250 hiljada KM - izjavio je za  Fenu Nedeljko Simić, član Rotary kluba i koordinator projekta uspostavljanja plantaža malina na području Srebrenice i Bratunca.

Polovinom novembra će početi s podjelom sadnica malina za korisnike. U ovom projektu je izabrano 12 porodica s posebnim potrebama, a planiran je sličan projekt i za narednu godinu.

Izvor: FENA

Foto priče

Nekad su sadili žitarice, a danas lješnjak

Na temu sadnje, uzgoja i obrade lješnjaka u protekle dvije godine u Livnu je održano nekoliko predavanja, a ogledno imanje na kojemu se praktično pokazivala pravilna rezidba voćke bilo je ono u vlasništvu Vlade Matića u obližnjim Grborezima.

Opširnije... Link