Baner

Javni oglas za dodjelu pomoći poljoprivrednim dobrima uništenim u poplavama 2014

Vijesti - Krediti / projekti

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  jučer je objavilo Javni oglas za prikupljanje prijava za dodjelu pomoći licima čija su poljoprivredna dobra uništena uslijed elementarnih nepogoda tokom 2014. godine na području općina u Federaciji BiH u kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode.

Općine u Federaciji BiH u kojima je proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava i klizišta u maju i avgustu 2014. godine su: Ključ, Sanski Most, Bosanski Petrovac, Domaljevac-Šamac, Odžak, Orašje, Banovići, Doboj Istok, Čelić, Kalesija, Kladanj, Gračanica, Gradačac, Lukavac, Sapna, Srebrenik, Teočak, Tuzla, Živinice, Breza, Doboj Jug, Kakanj, Maglaj, Olovo, Tešanj, Usora, Vareš, Visoko, Zavidovići, Zenica, Žepče i Travnik.

Javni oglas se raspisuje u cilju provedbe Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini koji finansira Federacija BiH iz kreditnih sredstava Svjetske Banke a realizuje se isključivo kroz dodjelu sljedećih roba:

1. poljoprivredna mehanizacija i oprema;

2. plastenici, folija za plastenike i folija za jagode;

3. sadni i sjemenski materijal (voće, povrće, žitarice, industrijsko i krmno bilje).

Više informacija o pravu učešća, načinu dostave prijava te roku za prijavljivanje  možete naći na na linku Javni oglas.

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje.

Izvor: fmpvs.gov.ba

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link