Baner

Otvoren pogon ZZ Krajina u Novoj Topoli

Vijesti - Voćarstvo

Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Kovačević, načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović i direktor Zemljoradničke zadruge (ZZ) Krajina Goran Matijević jučer su otvorili zadružni pogon za sortiranje i pakovanje voća i povrća u Novoj Topoli.

Riječ je o pogonu površine 1.200 metara kvadratnih i rashladnih kapaciteta od 400 tona, u kojem će biti zaposleno pet novih radnika i indirektno na desetine kooperanata.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović ocijenio je da novi pogon ZZ Krajina ima višestruki značaj za Lijevče polje i Potkozarje.

"Naši proizvođači će imati manje briga, jer će imati gdje da plasiraju svoje proizvode. Podržavamo ovakve projekte, jer omogućavaju nova radna mjesta", naveo je Latinović.

Direktor ZZ Krajina Goran Matijević izjavio je da je nabavljena nova oprema za sortiranje i pakovanje voća i povrća, te da je obezbijeđeno i tržište.

"Osim domaće veleprodaje i trgovačkih lanaca, naše proizvode ćemo izvoziti u zemlje regiona i EU. Posjedujemo najnoviju tehnologiju i potrebne standarde", kaže Matijević.

 

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link