Povećati premiju na 10 feninga za kilogram

Najave

Mlinari i otkupljivači pšenice u Semberiji nisu se još izjasnili o otkupnoj cijene ove žitarice, ali se očekuju da će ona biti poznata u narednih sedam dana, saopšteno je nakon sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa mlinarima i otkupljivačima pšenice sa područja Semberije.

Opširnije: Povećati premiju na 10 feninga za kilogram

   

Malinar iz Cazina: Ne dam maline po marku, radije ih narodu halalim

Najave

Poljoprivrednik Fehim Murić iz cazinske mjesne zajednice Polje uputio je poziv svim sugrađanima da slobodno dođu u njegov malinjak i uberu malina koliko žele, protestujući na taj način protiv najavljene niske otkupne cijene malina.

Opširnije: Malinar iz Cazina: Ne dam maline po marku, radije ih narodu halalim

   

Urod nikad veći, kupci presretni, problem otkupna cijena

Najave

Teška situacija u kojoj su malinari u BiH, osmoj državi u svijetu po proizvodnji ovog voća, nije zaobišla ni poljoprivrednike u općinama Gračanica, Gradačac, Doboj-Istok i Srebrenik, koji su kooperanti Zemljoradničke zadruge "Gračanka" iz Gračanice. Poseban problem je otkupna cijena.

Opširnije: Urod nikad veći, kupci presretni, problem otkupna cijena

   

Stranica 1 od 270

Foto priče

Nekad su sadili žitarice, a danas lješnjak

Na temu sadnje, uzgoja i obrade lješnjaka u protekle dvije godine u Livnu je održano nekoliko predavanja, a ogledno imanje na kojemu se praktično pokazivala pravilna rezidba voćke bilo je ono u vlasništvu Vlade Matića u obližnjim Grborezima.

Opširnije... Link