Mnogo smilja ostalo neubrano i ove godine, ohrabruje otvaranje vrata ka Kini

Najave

Situacija sa smiljem krenula se lagano oporavljati, ali to nije ni blizu kako su mnogi očekivali. Nedostaje sistematičnosti i državne podrške, ali ohrabruje otvaranje novih tržišta.

Opširnije: Mnogo smilja ostalo neubrano i ove godine, ohrabruje otvaranje vrata ka Kini

   

Mjere Vlade ZDK osigurat će poticaj za dodatnih 1.000 malinara

Najave

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prezentirala je ispred hladnjače sarajevskog “Natural fooda“ u mjestu Ravan u Željeznom Polju, gdje se nalaze i najznačajniji zasadi maline i kupine u tom kantonu, posljednje mjere kojima želi očuvati proizvodnju malina.

Opširnije: Mjere Vlade ZDK osigurat će poticaj za dodatnih 1.000 malinara

   

Kišna godina ugrožava stočarstvo

Najave

Vremenske neprilike u Tuzlanskom kantonu, koje se ogledaju u obilnim padavinama, ali i naglim zatopljenjima, već uzimaju danak i nagovještavaju godinu koja će biti izrazito teška za poljoprivrednike, pogotovo stočare. Naglo zatopljavanje nakon kišnog perioda dovodi do lučenja nepoželjnih materija iz zemlje u žitarice, što u konačnici dovodi do potpune neupotrebljivosti strnih žita, pogotovo pšenice, ali i kukuruza.

Opširnije: Kišna godina ugrožava stočarstvo

   

Stranica 1 od 287

Foto priče

Safet Salković pet decenija druguje s pčelama: One su zlopamtila, ali i odlični meteorolozi

Zbog ovogodišnjih odličnih prinosa meda pčelari u Tuzlanskom kantonu (TK) već sada zadovoljno trljaju rukama. Kako kažu, kvalitet meda je odličan, a osim na domaćem, bit će zastupljen i na tržištu Evropske unije.

Opširnije... Link