Pčelinji fond u BiH znatno oštećen, pčelari u velikim problemima

Najave

Protekla izuzetno hladna zima dovela je do pojačanog prisustva pčelinjih bolesti i oštećenja blizu 60 posto pčelinjeg fonda u Bosni i Hercegovini. Iz Udruženja pčelara Tuzla ističu da je na području naše zemlje stanje alarmantno te upućuju apel nadležnim kantonalnim i entitetskim ministarstvima, kao i organima lokalne vlasti, da pronađu mogućnost za saniranje nastalih šteta.

Opširnije: Pčelinji fond u BiH znatno oštećen, pčelari u velikim problemima

   

Srbija i BiH najveći proizvođači krompira u regiji

Najave

Sa proizvodnjom od 639.000 tona, odnosno 351.000, Srbija i Bosna i Hercegovina su najveći proizvođači krompira u regiji, dok su Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Kosovo svrstane među deset država sa najmanjom proizvodnjom krompira u Evropi, pokazali su posljednji podaci Eurostata.

Opširnije: Srbija i BiH najveći proizvođači krompira u regiji

   

Plan je da izvoz brašna iz BiH u Tursku dostigne 65.000 tona

Najave

Plan je da ukupna vrijednost izvoza iz "Žitoprodukta" u Tursku dostigne 65.000 tona brašna, rečeno je tokom današnjeg sastanka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića u Banjoj Luci s predstavnicima turske firme "Eksun".

Opširnije: Plan je da izvoz brašna iz BiH u Tursku dostigne 65.000 tona

   

Stranica 1 od 262

Foto priče

Učenik postao veliki proizvođač povrća

Bosna i Hercegovina može biti zemlja perspektive za one mlade ljude koji se ne plaše posla. Jedan od takvih je Benjamin Crljenković osamnaestogodišnjak iz Sanskog Mosta, koji danas važi za jednog od najuspješnijih proizvođača povrća s ovog područja.

Opširnije... Link