RS: Novim Pravilnikom pravična raspodjela podsticaja

Vijesti - Vlada

ImagePravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za poljoprivredu u Republici Srpskoj (RS) razlikuje se od prethodnog samo u tome što je morao biti prilagođen pravičnoj raspodjeli znatno manjeg iznosa novca kojim ove godine raspolaže resorno ministarstvo, potvrdio je Srni pomoćnik ministra za poljoprivredu i ruralni razvoj Zoran Kovačević.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ima obaveze iz prošle godine od 24 miliona KM, tako da u budžetu za ovu godinu imamo na raspolaganju 56 miliona KM, zbog čega je novi pravilnik morao da bude prilagođen pravičnoj raspodjeli tog iznosa podsticajnih sredstava za poljoprivredu - precizirao je Kovačević.

On je naglasio da su u novom pravilniku ostale gotovo sve mjere koje su predviđali i raniji dokumenti te vrste, s tim da su one umanjene kada je riječ o iznosima koji će biti isplaćeni po jedinici proizvoda, naglašavajući da na ova smanjenja, takođe, utiču i posljedice opšte globalne krize.

Prezentaciji Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za ovu godinu danas u Banjaluci prisustvovali su opštinski službenici za poljoprivredu banjalučkog regiona i predstavnici udruženja poljoprivrednika i poljoprivrednih zadruga.

Prezentacija tog pravilnika, koju je organizovalo Ministarstvo i Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi RS, održana je ovih dana i u Trebinju, a za sutra u 11.00 časovana zakazana je u Bijeljini u sali Skupštine opštine.

Izvor: SRNA

Foto priče

Učenik postao veliki proizvođač povrća

Bosna i Hercegovina može biti zemlja perspektive za one mlade ljude koji se ne plaše posla. Jedan od takvih je Benjamin Crljenković osamnaestogodišnjak iz Sanskog Mosta, koji danas važi za jednog od najuspješnijih proizvođača povrća s ovog područja.

Opširnije... Link