Agrilevante - sajam koji se širi

Foto priče - Općenito

Agrilevante - Sajam mehanizacije i tehnologije za poljoprivredu Mediterana, koji će se održati u Bariju (Italija) od 15. do 18. oktobra 2015. godine, ugostit će korisnike i zvanične delegacije iz više od 20 zemalja.

 

Nakon rekordne posjete koja je zabilježena 2013. godine, sajam širi svoj utjecaj potvrđujući svoju poziciju kao referentnu tačku za južnu Evropu, Sjevernu Afriku, Bliski istok i Balkan.

Ovogodišnje izdanje izložbe strojeva, postrojenja i tehnologije za lanac poljoprivredne ponude, koji će se održati u Trade Fair centru u Bariju, učvrstit će međunarodni karakter i vodeću poziciji na Mediteranu.

 

U toku registracija i zakup izložbenog prostora

Nakon izdanja 2013. godine, koje je okupilo 280 izlagača, na površini od 50.000 četvornih metara, uključujući i paviljone i otvorena područja, i uz prisustvo gotovo 50.000 posjetilaca, ovogodišnje izdanje obećava još bolje rezultate.

Proizvođači poljoprivrednih strojeva i tehnologije za lanac poljoprivrednog snadbijevanja već su u procesu registracije i zakupa svog izložbenog prostora na ovom događaju koji organizuje FederUnacoma u saradnji sa Trade Fair institutom u Bariju.


Događaju će prisustvovati više od 20 zvaničnih delegacija sa područja Mediterana - od Europe do Sjeverne Afrike, od Balkana do Bliskog istoka i subsaharske Afrike.

 

Povećan izvoz prema Balkanu

Agrilevante je u fokusu jer je na tom području poljoprivreda vodeći sektor ekonomije, uz konstantno povećanje potražnje mehaničkih tehnologija uprkos poteškoćama zbog političke nestabilnosti koje su prisutne u zemljama Bliskog istoka i sjeverne Afrike. Podaci koji se tiču vanjske trgovine naglašavaju značajan oporavak italijanskog izvoza prema državama kao što je Alžir i Tunis, ali isto tako i Španija, Portugal i Grčka, dok je izvoz poljoprivredne mehanizacije povećan prema Iranu i Balkanu.


Značajnu ulogu će se imati u Turskoj koja je, sa više od 58.000 registriranih traktora, potvrdila da je jedna od najdinamičnijih tržišta diljem svijeta.

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link