Pin It

Prethodne sezone otkupila sve ugovorene poljoprivredne proizvode

ssssssssssss

U Zavidovićima je veliki interes za poljoprivrednu proizvodnju na otvorenom, tačnije proizvodnju kornišona. U zadruzi "Za-plod" do sada bilježe 30 posto više zainteresiranih. Zadruga je uputila poziv zainteresiranim proizvođačima na saradnju u novoj poljoprivrednoj sezoni.

Poljoprivredne kulture koje će se integralno raditi su kornišon, malina i nova sorta paprike merinos. Osigurani su repromaterijal, kvalitetan sadni materijal, stručni nadzor, otkup svih proizvedenih količina, kao i pravovremena isplata, poručuju iz Zadruge "ZA-plod".

Keserovic

Zadruga je u prethodnoj sezoni izvršila otkup svih ugovorenih poljoprivrednih proizvoda. Tržište je osigurano i radi se za poznatog kupca. Težište je na kornišonima - ističe Edin Keserović, direktor Zadruge, te dodaje da je do sada 30 posto više zainteresiranih.

U 2020. otkupili su oko 250 tona kornišona, pri čemu su imali oko 70 posto prve klase.  Ističu da su cijene svih proizvoda unaprijed poznate. Novost se odnosi na otkup maline, gdje nude petogodišnju minimalnu cijenu od 2,50 KM, a iz Zadruge poručuju da će pratiti cijene na tržištu i njihov eventualni rast, ali cijena neće biti niža od 2,50 KM.

Izvor