Pin It

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom.

 rainnov

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 16.

U naredna dva dana


Sutra u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prognozirana količina padavina se kreće između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je nepovoljna za veći dio zemlje. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i vjetrom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate.

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom.

Poslije podne, u Hercegovini će opšta slika biti nešto ljepša.

Izvor