Baner
Poljoprivredni adresar

Iplas doo

Iplas doo
Industrijska zona BB
75320 Gračanica
Tuzlanski/-a kanton/županija Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Website
Contact Person: Almir Kujundžić
Phone: +387 (0)35 70 51 50; 70 51 51

 

Kompanija IPLAS Gračanica vodeći je proizvođač plastenika u BiH i među najvećim proizvođačima plastenika u regionu.

Plastenici ove kompanije veličine između 100 – 5000 m2, svoje su tržište našli na području Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Srbije Kosova, te Švedske.

Kompanija počinje s radom 1977 godine kao proizvođač brizgane ambalaže i PE folija.

Od 1997 godine počinje sa proizvodnjom plastenika i sistema za navodnjavanje. Budući da je proizvodnja u plastenicima u to vrijeme velika nepoznanica za područje BiH, obraćamo se za pomoć Holandskoj vladi uz čiju pomoć počinje edukacija BH poljoprivrednika za ovaj vid modernog uzgoja u zatvorenim prostorima.

Od 1997 godine uz pomoć Holandskih, Norveških, Njemačkih,Mađarskih, Srbijanskih i Bosanskih experata za proizvodnju u zatvorenom prostoru počinje intenzivna edukacija BH poljoprivrednika ali i uposlenika kompanije IPLAS putem organizovanih seminara na kojima učešće uzimaju experti PUM-a, Agro Groen Control, Dalsem Horticultural Projects Rijk Zwaan, Jiffy Pots, Poljoprivredni institut Sarajevo itd.

Plastenici naše kompanije dobitnici su mnogobrojnih priznanja i nagrada među kojima izdvajamo Zlatnu medalju Gradačačkog sajma, Posebno priznanje Zagrebačkog velesajma.

2005 god. kompanija IPLAS u jakoj konkurenciji između Hrvatskih, Njemačkih, Izraelskih, i Holandskih izvođača pobjeđuje na međunarodnom tenderu izgradnje 5000 m2 rasadnog centra za najvećeg Njemačkog proizvođača rasadnog materijala – presadnica kompanije MK Jungpflanzen u Zagrebu.


Date added: 2010-09-27 06:59:36    Hits: 894
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds

Foto priče

Nemaju ni put ni struju, ali prave najbolji sir na Balkanu

“Zlatni sir” sa farme “Zlatni Bor” iz istoimenog sela u fočanskoj mjesnoj zajednici Zavait osvojio je zlatnu medalju za najbolji sir na Šestom festivalu balkanskih sireva u Beogradu.

Opširnije... Link